Running Lights
Lördag 14 oktober 2017 i Alingsås Lördag 14 oktober 2017 i Alingsås
Se filmen från 2012 och hör vår RL-låt Se filmen från 2012
och hör vår RL-låt

Nyheter

Oktober, 2017 – Tack för en fantastisk dag & kväll!

Ett stort tack till alla små och stora löpare, sponsorer, funktionärer, flaggvakter, frivilliga, Alingsås kommun och alla andra som på något sätt bidrog till att göra Running Lights 2017 till den största och bästa årgången hittills. Vi slog ännu en gång deltagarrekord och passerade nu 1300 deltagare!
Nu satsar vi vidare mot 1400 deltagare nästa år och 1500+ till 2019 då vi firar 10 år och Alingsås kommun 400 år!
Håll utkik för kommande nyheter! Följ även vår Instagram och Facebook sida för mer inspiration.

Varmt välkomna 2018!

Augusti, 2017 – Säsongstart för AIF löpargrupp

Den 24 augusti kl.18:00 är det säsongstart för Alingsås IF Löpargrupp. Gruppen träffas vid Mjörnvallen i Alingsås.

Detta är en ypperlig chans att utveckla din löpteknik och löpträning, och speciellt inför Running Lights.

För mer information, se lite längre ned.

Augusti, 2017 – Starttider & Vinstpriser

Nu kan du hitta starttiderna för vardera tävlingsklass under fliken Om loppet.

Där kan du även hitta vinstpriserna för klasserna 5km och 10km dam / herr.

Juli, 2017 – Löparkväll med Jonas Colting, 6 september

Vi har äntligen nöjet att få bjuda in till årets Löparkväll och detta året gästas vi av ingen mindre än Jonas Colting som kommer att ge oss en inspirerande föreläsning!

Jonas har haft internationella framgångar på långdistanstriathlon med flera VM-medaljer bland sina främsta meriter. Han har även två segrar i den stenhårda tävlingen Ultraman World Championship på Hawaii. 2014 simmade han mellan Stockholm och Göteborg med syftet att samla in pengar till Wateraid. 2016 simmade han runt Phuket med syftet att sätta fokus på föroreningen av världshaven, samt slå ett slag för vikten av simkunnighet bland hela jordens befolkning.

Utöver allt detta är Jonas även författare, han har en populär podcast (Coltings nakna sanning) samt har medverkat i tv4s program ”Riktiga karlar”, där han agerar coach åt 5 män med begynnande hälsoproblem och övervikt när dom tränar för att genomföra en triathlontävling. http://colting.se/

Det är fritt inträde men observera att det är begränsat antal platser, så se till att boka din plats redan idag! Mer information om eventet hittar du här.

Det här vill ni inte missa!

Varmt välkomna!

Maj, 2017 – Löpargrupp

Vill du utveckla din löpträning och löpteknik?

Nu har du möjlighet att ta del av förberedande löpträning inför Running Lights. Syftet med löpträningen är att förbättra och träna på sin löpteknik genom bl.a. stolt hållning, bra armpendling och rätt fotnedsättning. På så sätt får du ett lättare löpsteg och ökad kapacitet. Även risken får att ådra sig löparrelaterade skador minskar. Det krävs inga förkunskaper för att vara med, övningarna passar alla. Passen hålls av Stefan Engelbrektsson som är friidrottstränare inom Alingsås Friidrott och certifierad löpledare.

Start här fr.o.m. 8e juni och det är totalt 11 pass. Vi utgår från Mjörnvallen.

RL AIF Löpgrupp information

För mer information, kontaktuppgifter och pris, ladda ner bifogad PDF

Maj, 2017 – MAXI-Knatte

Vi kan nu meddela att Maxi är en stolt sponsor av KNATTE loppet. De betalar hela anmälningsavgiften för alla KNATTAR och alla får dessutom en häftig t-shirt på tävlingsdagen. Passa på att anmäla er så snart som möjligt för att säkra er plats!

1 Maj 2017 – Ljusmanifestation vid Mjörn

Från kl.19:30 den 1/5 tänder Suicide Zero 1554 marschaller utmed Playa Mjörn i Alingsås för att visa på antalet självmord i Sverige 2015.  Anförande om manifestationen sker varje hel och halvtimme mellan 20:00-21:30 vid stranden. Kom gärna och tänd några marschaller tillsammans med oss denna kväll för att stödja kampen.

Läs mer om ljusmanifestationen på vår facebook.

April, 2017 – Karin Boyes Minneslopp

Vi stöttar Suicide Zeros evenemang Karin Boyes Minneslopp som går av stapeln 2a september – med start- och målgång på Mjörnvallen.

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden.

Klicka här för att komma vidare till loppet.

Till toppen